Hedersprisen 2018

24.04.2018

Det ble delt ut en hederspris i 2018.
Hedersprisen skal gå til noen som over tid har utmerket seg ved god pedagogisk bruk av IKT. I år har juryen valgt å dele ut denne prisen til Kjellaug Ellingsen, som gjennom 45 år i Bergen kommune har vært med på å drive IKT-satsingen i skolen.

Årets hedersprisvinner har et stort engasjement for digitalisering av læringsprosesser i skolen. Gjennom hele 45 år i Bergen kommune har hun jobbet grundig og målrettet med utvikling av undervisnings-praksiser for å engasjere elever og lærere. Fokuset har hele tiden vært å inspirere lærere til å berike elevenes læring. 

 Hedersprisvinneren er en av pioneerene i Norge innenfor utvikling av infrastruktur og tilrettelegging av støtteverktøy. Allerede tidlig på 1990-tallet var hun igang med å samle og synliggjøre nettbaserte ressurser for bruk i undervisningen. Hun har alltid vært i front og har hele tiden delt oppdagelsene og erfaringene sine med kollegaer i inn- og utland. Spesielt har hun satt spor etter seg i feltet STL+. 

 Hedersprisvinneren har et engasjement, pågangsmot og godt humør - som har vært nødvendig i de mange kampene for å overbevise skeptikerne til IKT-støttet læring.
Hun har vært med på å bygge opp det gode miljøet fra starten, og har betydd så mye for mange. Dette synes vi fortjener heder.
Hedersprisen 2018 går til en person som har kjempet for IKT i mange, mange år, nemlig Kjellaug Ellingsen.